ireneuszj69 Posted October 31, 2019 Share Posted October 31, 2019 Przepis na porter bałtycki. Piwo zajęło 1 miejsce w X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych 2019 i 6 miejsce w IX Międzynarodowy Cieszyński Konkurs Piw Domowych 2019 Słody: Palę Ale 3 kg Brown 0,5 kg Karmel pszen. 0.2 kg Czekoladowy jasny 0.2 kg Czekoladowy ciemny 0, 1 kg Zacierania 68 stopni 1 godz. Dodać czekoladowy podgrzać do 76 stopni. Chmiel: Lubelski 20 gram 1 godz. Hallertauer trad. 10 gram 15 min. Gotowanie 1 godz. Chłodzenie około 1.5 godz. Droździe W34/70 Fermentis Fermentacja w 12 C Burzliwa 1 miesiąc cicha 2 tygodnie. Wyszło 14 butelek Blg początkowe 19.8 końcowe 7.8 alk 7.56. ibu 35. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.