Skocz do zawartości

Porter Bałtycki


ireneuszj69

Rekomendowane odpowiedzi

Przepis na porter bałtycki.

Piwo zajęło 1 miejsce w X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych 2019

i 6 miejsce w IX Międzynarodowy Cieszyński Konkurs Piw Domowych 2019



Słody:

Palę Ale 3 kg

Brown  0,5 kg

Karmel pszen. 0.2 kg

Czekoladowy jasny 0.2 kg

Czekoladowy ciemny 0, 1 kg

 

Zacierania 68 stopni 1 godz.

Dodać czekoladowy podgrzać do 76 stopni.

 

Chmiel:

Lubelski 20 gram 1 godz. 

Hallertauer trad. 10 gram 15 min.

 

Gotowanie 1 godz.

 

Chłodzenie około 1.5 godz.

 

Droździe W34/70 Fermentis

 

Fermentacja w 12 C

Burzliwa 1 miesiąc cicha 2 tygodnie.

Wyszło 14 butelek Blg początkowe 19.8 końcowe 7.8

alk 7.56. ibu 35.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.