Skocz do zawartości

American Brown Ale


Paweł Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chcę uwarzyć American Brown Ale  i potrzebuje opinii w sprawie receptury.  Wydajność ok 60%, zakładane Blg 13-14.

Zasyp :

-  Maris Otter Pale Ale 5-7 EBC Thomas Fawcett- 5 kg

-  Caraamber  60-80 EBC Weyermann                   0,5 kg

- Abbey 40-50 EBC Weyermann                              0,5 kg

- Cara Crystal 150 EBC Castle Malting                  0,5 kg

- Czekoladowy 400 Viking Malt                              0,2 kg

 

Chmiele :

Columbus (CTZ) : 60 min --- 10g

                                20 min --- 5g

Ahtanum:   20 min --- 10g

                    0 min  ---- 20g

Drożdże:

                Fermentis Safale S-04

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.