Skocz do zawartości

Przymiarka do pierwszego zacierania.


Kunter

Rekomendowane odpowiedzi

1. Słód Pilzneński Weyermann 3-5

2. Słód Monahijski Weyermann typ I 12-17

3. Chmiel Marynka 8,5% - granulat

4. Chmiel Lubelski 4,8% - granulat

5. Drożdże Safale US-05

 

Ilości na ~ 23 litry lagera.

Jak chcesz zrobić lagera zmień drożdże, US-05 są górnej fermentacji.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

1. Słód Pilzneński Weyermann 3-5

2. Słód Monahijski Weyermann typ I 12-17

3. Chmiel Marynka 8' date='5% - granulat

4. Chmiel Lubelski 4,8% - granulat

5. Drożdże Safale US-05

 

Ilości na ~ 23 litry lagera.[/quote']

Jak chcesz zrobić lagera zmień drożdże, US-05 są górnej fermentacji.

Tak wiem. Przeczytaj proszę dokładnie mój post. W pewnym miejscu znajdziesz określenie - cytuję: "ala lagier" i "pseudo lagier". Jak wyszedłby lagier z drożdżami dolnej fermentacji fermentujący w temperaturze około 20°C ?

Uprzedzę że nie lubie piw typu ale,bitter itd.

 

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.