Skocz do zawartości

Grzyby leśne duszone. Danie na szybko


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze to danie robię po powrocie z grzybów...szczególnie kiedy dużo się ich nazbierało.

Dobra...zacznijmy od tego że do tego dania najlepsze są maślaki. Wiadomo im mniejsze tym lepsze. Mogą być też inne, ważne żeby nie było zbyt dużo dużych grzybów. 

Ok...wiadomo maślaczki obieramy ze skóry kroimy w kostke. Wcześniej na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w kosteczkę. Ważne żeby zrobić to przed dodaniem grzybów. Kiedy cebula ładnie się zeszkli dodajemy grzyby. Dodajemy soli i pieprzu. Na pełną dużą patelnię dodać soli około 4 srogie szczypty(w razie co dodać pod koniec duszenia gdyby okazało się to za mało) Na wolnym ogniu dusić przez około 20-25min co jakiś czas mieszając. Na sam koniec można dodać z srogą łyżkę śmietany. Ja osobiście lubię jest takie grzyby z chleb ale można podać z makaronem, ziemniakami czy kaszą.

IMG_20190930_191005148.jpg

IMG_20190930_192830359.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.