Skocz do zawartości

Receptura na Bawarskiego Pilsa 50litrów


Marcin Vekownia

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

 

W dniu 5.10.2019 o 10:30, Hanys93 napisał:

Przy mocnych nie masz innego wyjscia bo musisz na gesto zacierac.

 

Dwa razy użyłeś tego stwierdzenia w tej dyskusji.

Ale dla mocnych piw możesz zacierać standardowo, wysładzać standardowo jak dla jasnych i odparowywać brzeczkę (tą metodę ja stosuję). Słabą tylną brzeczkę możesz użyć do zacierania następnej warki, co także praktykuję gdy muszę mieć dużą ilość mocnego piwa.

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, bielok napisał:

Cześć.

 

 

Dwa razy użyłeś tego stwierdzenia w tej dyskusji.

Ale dla mocnych piw możesz zacierać standardowo, wysładzać standardowo jak dla jasnych i odparowywać brzeczkę (tą metodę ja stosuję). Słabą tylną brzeczkę możesz użyć do zacierania następnej warki, co także praktykuję gdy muszę mieć dużą ilość mocnego piwa.

 

 

Hej, a no pewnie ze tez tak idzie, ale przy intensywnym i dlugim gotowaniu tez bedziesz mial przyciemnienie barwy - jesli w danym piwie nie ma to znaczenia i jesli masz w planach zaraz robic kolejne mocne i zacierac wyslodzinami to jak najbardziej okej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.