Skocz do zawartości

Kolumna do wyszynku uniwersalna


Kamil Madej

Rekomendowane odpowiedzi

Wygląda dobrze ;)

O coś takiego chodzi:

1617422728_miedzianykran.jpg.bf0c430c1e06a1bc9327278dff12965c.jpg

Dopiero raczkuję w temacie i z tych trzech kranów jeden może być do wina, a dwa piwo/prosecco/cydr. Czy tak będzie łątwiej to rozgraniczyć?

Jaka jest różnica między kranami lejącymi gazowane i niegazowane? Piwo faktycznie będzie raczej w PET.

Ewentualnie mogę zrezygnować z wina i lać tylko piwo/prosecco/cydr, jeśli to ułatwi jakoś temat.

 

Pozdrawiam.

 

Edytowane przez Kamil Madej
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Raczej nie bedzie tu roznicy, tyle.tylko ze potrzebny jest co2 do przepchania plynu, co w gazowanych napojach nie robi zadnego problemu, przy winie moze sprawic ze po paru dniach bedzie gazowane.
Problem jest taki ze wykonanie takiego kranu, nawet na 2, taki co pokazalem na zdjeciu, to nie wielki koszt w porownaniu do takiego miedzianego.mozna by zrobic z rury fi54, i ograniczyc sie do lutowanych polaczen, czyli bez tych skrecanych kolnierzy, ale sam material to mysle ze 1000pln spokojnie bedzie kosztowal, do tego krany, instalacja, kegi i reszta.
Dlatego wybralem normalne rury stalowe, czarne, ladnie wyglada, mozna by sie pokusic o cos takiego z nierdzewki, ale wtedy trzeba by oddac na elektropolerowanie

Wysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.