Jump to content

Kolumna do wyszynku uniwersalna


Recommended Posts

Wygląda dobrze ;)

O coś takiego chodzi:

1617422728_miedzianykran.jpg.bf0c430c1e06a1bc9327278dff12965c.jpg

Dopiero raczkuję w temacie i z tych trzech kranów jeden może być do wina, a dwa piwo/prosecco/cydr. Czy tak będzie łątwiej to rozgraniczyć?

Jaka jest różnica między kranami lejącymi gazowane i niegazowane? Piwo faktycznie będzie raczej w PET.

Ewentualnie mogę zrezygnować z wina i lać tylko piwo/prosecco/cydr, jeśli to ułatwi jakoś temat.

 

Pozdrawiam.

 

Edited by Kamil Madej
Link to post
Share on other sites

Raczej nie bedzie tu roznicy, tyle.tylko ze potrzebny jest co2 do przepchania plynu, co w gazowanych napojach nie robi zadnego problemu, przy winie moze sprawic ze po paru dniach bedzie gazowane.
Problem jest taki ze wykonanie takiego kranu, nawet na 2, taki co pokazalem na zdjeciu, to nie wielki koszt w porownaniu do takiego miedzianego.mozna by zrobic z rury fi54, i ograniczyc sie do lutowanych polaczen, czyli bez tych skrecanych kolnierzy, ale sam material to mysle ze 1000pln spokojnie bedzie kosztowal, do tego krany, instalacja, kegi i reszta.
Dlatego wybralem normalne rury stalowe, czarne, ladnie wyglada, mozna by sie pokusic o cos takiego z nierdzewki, ale wtedy trzeba by oddac na elektropolerowanie

Wysłane z mojego H9436 przy użyciu Tapatalka

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.