Skocz do zawartości

American Stout


Helcik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Moze ktos poradzic na temat tego przepisu ? 

Chce uzyc surowce ktore mam w domu wiec w mojej glowie powstalo cos takiego: 

American yellow stout

Gęstość 15.4 BLG

ABV 6.5 %

IBU 36

SRM 30.7 

Rozmiar warki Oczekiwana ilość gotowego piwa 20 L 

 

Surowce fermentujące 

Ziarno Weyermann - Pale Ale Malt 5 kg 

Ziarno Płatki owsiane 0.5 kg 

Ziarno Weyermann - Carafa special II 0.25 kg

Ziarno Jęczmień palony 0.3 kg

Ziarno Caraaroma 0.2 kg

 

Chmiele

Gotowanie Target 25 g 60 min 10.5 % AA

Gotowanie Amarillo 10 g 10 min 9.5 %AA

Aromat (koniec gotowania) Amarillo 15 g 20 min 9.5 %AA

Na zimno Amarillo 50 g 4 dni 9.5 % AA

 

Drożdze US-05 

 

Zacieranie 60 min - 65ºC 

                    10 min - 78ºC

 

 

 

Czekam na opinie, rady. 

Pozdrawiam

Tomasz

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.