Jump to content
Helcik

American Stout

Recommended Posts

Witam.

Moze ktos poradzic na temat tego przepisu ? 

Chce uzyc surowce ktore mam w domu wiec w mojej glowie powstalo cos takiego: 

American yellow stout

Gęstość 15.4 BLG

ABV 6.5 %

IBU 36

SRM 30.7 

Rozmiar warki Oczekiwana ilość gotowego piwa 20 L 

 

Surowce fermentujące 

Ziarno Weyermann - Pale Ale Malt 5 kg 

Ziarno Płatki owsiane 0.5 kg 

Ziarno Weyermann - Carafa special II 0.25 kg

Ziarno Jęczmień palony 0.3 kg

Ziarno Caraaroma 0.2 kg

 

Chmiele

Gotowanie Target 25 g 60 min 10.5 % AA

Gotowanie Amarillo 10 g 10 min 9.5 %AA

Aromat (koniec gotowania) Amarillo 15 g 20 min 9.5 %AA

Na zimno Amarillo 50 g 4 dni 9.5 % AA

 

Drożdze US-05 

 

Zacieranie 60 min - 65ºC 

                    10 min - 78ºC

 

 

 

Czekam na opinie, rady. 

Pozdrawiam

Tomasz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...