Jump to content

Recommended Posts

Cześć, chciałbym się zabrać za uwarzenie piwa owocowego. Widzę duży hype na wykorzystanie mango, ale jest to wariant, który można zrobić o każdej porze roku. Ze względu na to, że zbliża się sezon na wiśnie to chciałbym wykorzystać ten owoc. Wolałbym pójść w coś słodszego, więc chciałbym zrobić jakieś składniki na podstawowy pale ale z dodatkiem owoców.

 

Jako, że nie mam z tym za dużego doświadczenia to czy mógłbym prosić jakieś artykuły / posty lub sugestie, które pomogą mi odpowiedzieć na pytania:

 

- ile powinienem użyć owoców

- jak przygotować wiśnie (mrozić, drylować, papka) - co zrobic..

- w jakim momencie procesu dodać owoce

- inne przydatne informacje ;)

 

pozdrwiam i z góry dziękuję za pomoc

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.