Jump to content

Słabe odfermentowanie Mangrove M21


Recommended Posts

Hej. 
Czy to normalne że te drożdże słabo odfermentowują ? Fermentowalem Witbira w 22 stopniach i zszedł z 13 do 5,5 w trzy tygodnie. Po tygodniu ustały wizualne objawy fermentacji. Poszedł w butelki, ale strach jest ;)
Ma ktoś jakieś doświadczenie z tymi drożdżami? w/g tego co podaje producent to powinny zejść do około 4. 

Link to comment
Share on other sites

Bez opisu zacierania, czyli ogólnej informacji ile to powstalo cukrów niefermentowalnych nikt Ci nie odpowie na tak zadane pytanie.

Jeśli miałeś zacieranie na bardziej 'slodko' to choćby nie wiem co pisał producent to i tak Ci niżej nie odfermentują bo po prostu 'nie jedzą' tych cukrów.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.