pawencjusz 0 Posted May 7, 2019 Cześć, szukam kogoś kto podjął by się zrobienia mieszadła do mojego gara, pod wymiar. Gdyby ktoś się taki znalazł to proszę o kontakt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
jaedge 4 Posted May 7, 2019 Pisz do lewatywa8, tu na forum.Mam od niego mieszadło i kilka innych gadzetow , polecam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Baltazar ąbka 2 Posted May 7, 2019 Podpytaj kolegi Sprawka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Siena 1 Posted May 7, 2019 Mam mieszadło od lawatwa8 z forum. Super wykonanie, kontakt, doradztwo. Polecam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
markus383 7 Posted May 7, 2019 Też polecam kolegę lewatywa8. Bardzo pomocny, przed ostatecznym zamówieniem dużo pyta, aby nie było nieporozumień. Polecam! Quote Share this post Link to post Share on other sites
viko 2 Posted May 7, 2019 (edited) Wysłałem pokrywke do Kamilo.Zrobił mieszadło z napędem,robota profi. 1 2 3 Edited May 8, 2019 by viko Quote Share this post Link to post Share on other sites
wojmalpur 0 Posted May 7, 2019 Możecie wkleić jakieś fotki waszych mieszadeł ? Za jakiś czas też coś takiego chcę sobie sprawić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pawencjusz 0 Posted May 7, 2019 Dzięki za porady i polecenia. Wiadomości rozesłane. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukaschels 11 Posted May 13, 2019 Wysłałem pokrywke do Kamilo.Zrobił mieszadło z napędem,robota profi.123 @viko ile taki sprzęt kosztował? Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
viko 2 Posted May 17, 2019 (edited) Witam Kończąc temat. Dolne śmigła można regulować w pionie,u mnie latają nad hop stopperem. Nie ma problemu z przypaleniami.Co do ceny pogadaj z Kamilo,ja uważam że warto. Edited May 17, 2019 by viko Quote Share this post Link to post Share on other sites
Muchor 52 Posted October 1, 2019 Mam pytanie, w sumie pokrewne - samo mieszadło zamierzam zamówić u Kamilo, ale potrzebuję jeszcze jakiś silnik. Mieszadło od Kamilo ma - jak rozumiem - lewy wewnętrzny gwint M8, czyli dokręca się podczas pracy. Moje pytanie brzmi - czy wszystkie silniki od wycieraczek mają gwint M8 na trzpieniu, czy tylko niektóre? Nie chcę kupić silnika, z którym potem bym się jeszcze musiał wozić do jakiegoś gwintowania, spawania itd. Namierzyłem jakiś niedrogi zamiennik za 65 zł - https://allegro.pl/oferta/silnik-silniczek-wycieraczek-do-audi-a4-b5-a6-c5-8284355646 - i zapewne bym go kupił, ale nie umiem znaleźć informacji jaki gwint jest na trzpieniu? A sprzedający mnie na razie zlewa... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaniutek 144 Posted October 1, 2019 (edited) Nie wszystkie mają standardowy gwint m8. Np. silniczki od Fordów potrafią z tym bardzo zaskoczyć. Audi, VW, Skoda, Seat korzystaja z tych samych podzespołów, które sa wymienne miedzy tymi markami. Mam silniczek od Passata, który ma tradycyjny gwint m8. Bardzo możliwe, ze silniczek od Audi, który zalinkowałes równiez taki gwint ma. Żeby odpowiedzieć na 100% trzeba jednak miec większa wiedzę praktyczną z zakresu mechaniki samochodowej. Zawsze mogą zdarzyć się różne odstępstwa od standardu. Edited October 1, 2019 by Kaniutek 1 Muchor reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
korzen16 272 Posted October 1, 2019 (edited) Polecam ten silniczek od tego sprzedającego - brałem u niego dwie sztuki - stan idealny, do tego jeden z mocniejszych silników do wycieraczek i trzecia rzecz to wersja europejska, czyli prawy gwint. Oczywiście gwint prawy M8 Edited October 1, 2019 by korzen16 1 Muchor reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Muchor 52 Posted October 1, 2019 Sprzedający mi potwierdził, że ten silniczek w linku jest z M8, więc go pewnie wezmę. Zawsze to nowy sprzęt.Serdecznie dziękuję za pomoc. Wysłane z mojego LEX820 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
korzen16 272 Posted October 1, 2019 To pozostał ci ostatni krok, czyli ewentualna modyfikacja silnika. Ja skorzystałem z tego opisu. Polecam, wszystko jasne i dokładnie opisane Quote Share this post Link to post Share on other sites