dziedzicpruski Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 No wiec zrobiłem kwaśne chmielone na zimno amarillo,nie dość,że wyszło za kwaśne,to jeszcze Amarillo nic nie wniósł ,no i przy okazji zrobiłem pszenne i też wyszło do bani, ale po zmieszaniu jest naprawdę dobrze,w sumie głownie kwaśnemu zbalansowanemu smakowi, bo poza tym dupy nie urywa, ale przynajmniej da się pic z przyjemnością, niestety zwodnicze bo pije się to jak zwykły kwas,czyli za szybko ;). korek, Robert87, Biniu and 1 other 1 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorek007 Posted April 27, 2019 Share Posted April 27, 2019 Geniusz! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaingorn Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Dej butle! Kwasom nigdy dość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted September 19, 2019 Author Share Posted September 19, 2019 Tak dla uzupełnienia, lato minęło pod zdankiem takich mieszanek, mieszałem ,kwas z paroma średnimi piwami; zocotwanym flandryjskim, z grodziskim, z jakimś zajzajerem ostatnio, strasznie gorzkim, chmielonym tym nieszczęsnym amarillo i jak kiedyś twierdziłem stanowczo, że połączenie gorzkiego i kwaśnego to niepijalny mariaż, to teraz zrobię jeszcze bardziej gorzki i będę mieszał z kwasem, co prawda w paszczy pozostaje jakbym zjadł same te białe flaki z grejpfruta, ale to jest fajne . pawel_lublin and dirk gently 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted October 10, 2019 Author Share Posted October 10, 2019 Doktor z alpejskiej wioski znowu się we mnie obudził mam risa który jest b.średni, praktycznie go nie piję od 2 lat, strasznie palony, wręcz spalony, trochę alkoholowy ,zmieszałem z kwasem z malinami i wyszło całkiem dobre w smaku coś na kształt czerwonego wina, raczej nie połapałbym się, że to piwo,tak, że eksperyment udany. Robert87 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sredstvom Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Alchemik, normalnie 🙂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogi Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Stare dzieje, zawsze zalecano, żeby łączyć kwaśne z gorzkim, archetypem była cytryna i piołun. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielony07 Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Trzeba płynąć do źródeł, pod prąd. Z prądem płyną tylko śmieci. (jakoś tak pisał poeta). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jancewicz Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 6 minut temu, zielony07 napisał: Trzeba płynąć do źródeł, pod prąd. Z prądem płyną tylko śmieci. (jakoś tak pisał poeta). Inny pisał: "...ja nie chce iść pod wiatr gdy wieje w dobrą stronę..." Robert87 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielony07 Posted October 10, 2019 Share Posted October 10, 2019 Będą jaja jak inaczej powieje. Robert87 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted December 18, 2019 Author Share Posted December 18, 2019 I tak się porobiło ,że od 2 miesięcy nie piję normalnego piwa, tylko same mieszanki, absolutnym mistrzostwem jest połączenie tego risa z zoctowanym flandryjskim, to jest coś tak dobrego że matoboska (jakbym pił wino do 3 dych) ,a osobno wylałbym z czystym sumieniem, żeby nie było ,że wszystko da się tak uratować, byłem na festiwalu piwnym i próbowałem dwa risy tak zmieszać z kwasami, risy były straszne,nie dopiliśmy ich w chyba 6 osób przez pare godzin Łachim 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted March 18, 2020 Author Share Posted March 18, 2020 Dalej łoimy tylko mieszanki, no może poza grodziskim,jakiś czas temu zrobiłem zwykłego bitera na dzikim chmielu, coś złapał i wyszyło przegarowane jakby pszenne z bananem ,do tego kwas na Nelsonie, który sam w sobie jest kiepski i mieszanka pierwsza klasa, naprawdę jedna z lepszych mieszanek w tym roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted February 7, 2021 Author Share Posted February 7, 2021 Dziennika ciag dalszy "jak uratowałęm uratowałem wino z biedronki" , chodzi o czerwone Colosal ,kiedyś było b.dobre, kupiłem ostatnio i syf, kwaśne, płaskie, jak takie typowe z dupy chianti ,zmieszałem z flandryjskim (tez nie najwyższych lotów) i wyszło super, kwas sie zrównowazył, czuć beczkę i owoce ,no i piana jak z lodów borówkowych . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted January 28, 2022 Author Share Posted January 28, 2022 No i kolejny hit Popieprzyły mi się chmiele do pszennego, dałem goryczkowy, wyszło pewnie ze 30 ibu, nie do wypicia,jakaś taka łodyga że jezusmaria. Dałem kwas na citrze i jest fajne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.