lixe 3 Posted April 3, 2019 Kilka postów już za mną a jeszcze się nie przywitałem. Pora to naprawić. Aktualnie pracuję w Krakowie i sporo czasu w tym mieście przebywam. Warzę natomiast pod Tarnowem. Interesuję się cydrem, choć podejście piwoszy do tego tematu mnie nie przekonuje - uważam, że jednak cydr ma więcej wspólnego z winem niż piwem. Jesienią chcę zrobić kilka wariantów cydru z różnych jabłek i drożdży. Lubię wino i uczestniczę w degustacjach. Marzy mi się własna mini-winniczka, pewnie odmiany: Zweigelt, Cabernet Cortis, Cabernet Dorsa Piwem zainteresowałem się bo kilku znajomych z pracy warzy lub warzyło Do tej pory: wino z przydomowych winogron cydr z przydomowych jabłek (prawdopodobnie malinowa oberlandzka) Piwa: Oktawia Blonde Ale Marcowe #1 - cicha Marcowe #2 - burzliwa kilka eksperymentów na cienkuszach (inne drożdże itp.) Quote Share this post Link to post Share on other sites