sasuke5055 8 Posted March 31, 2019 Hej, czy to jest cokolwiek warte? https://allegro.pl/oferta/maszynka-do-zboz-srutownik-stolowy-slod-blender-7557132746 Raczej planuje śrutowac ręcznie i około 4kg na warkę max. Quote Share this post Link to post Share on other sites
buran70 0 Posted March 31, 2019 Nada się, normalny śrutownik ręczny. Czasem można dorwać taniej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sasuke5055 8 Posted April 1, 2019 Nie bedzie problematyczny jak browin? XD No i ewentualnie gdzie szukać w/w na promocji, po prostu allegro? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kaniutek 144 Posted April 1, 2019 6 minut temu, sasuke5055 napisał: Nie bedzie problematyczny jak browin Na moje niewprawne oko, to one wszystkie są w tym samym miejscu w Chinach robione. Quote Share this post Link to post Share on other sites
xcynix 35 Posted April 1, 2019 (edited) Pierwsza rzecz - jak odbierzesz i poskładasz to ma to do siebie pasować, zobaczysz że tarcze się ustawiają krzywo to nie zostawiasz że jakoś to będzie tylko odsyłasz do wymiany Druga rzecz - miej nad sobą litość i zaplanuj jakiś napęd do tego bo jak chcesz kręcić korbą to cztery kilo Ci zabierze pół godziny. Plus taki że poprawisz wydolność organizmu Wkrętarka sieciowa albo silniczek do wycieraczek to są te tańsze opcje Edited April 1, 2019 by xcynix Quote Share this post Link to post Share on other sites
sasuke5055 8 Posted April 1, 2019 Dzięki, w takim razie na dniach kupuję Quote Share this post Link to post Share on other sites
asasyn 4 Posted April 1, 2019 Też mam takiego Chińczyka, trochę mi zajęło ustawienie tego, żeby tarcza była prosta i słód nie wylatywał bokiem nie zmielony. Jak zrobiłem pierwszą próbę to się zdziwiłem, że aż tak można spasować nie udolnie. Ale trochę posiedziałem przy nim, podłączyłem blaszkę miedziana, z tyłu i z przód i jest prawie idealnie. Nie chciałem się bawić w odsyłanie, bo zależało mi na czasie. Tak jak kolega wyżej, polecam użyć wiertarki, na początku ręcznie robiłem, schodzi długo, ale jak użyłem wiertarki to dłużej schodzi przymocowania śrutowniki, podłączenie kabla, odważenie słodu niż samo śrutowanie. 1 sasuke5055 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomasznet 32 Posted April 26, 2019 Przerabiałem różne gniotowniki i śrutowniki począwszy od przystawki do maszynki Zelmer i Gniotownika Gabej jeden jak i drugi okazał się porażką. Przez ostatnie 3 lata używam gniotownika od Patryka sprawdza się w 100 %. Moja rada, jeśli planujesz przygodę z warzeniem Piwa na krótko to nie inwestuj w śrutowniki, zamawiaj słód zmielony, natomiast jeśli warzenie ma być długoterminowe to zamów porządny gniotownik a nie zabawki. Quote Share this post Link to post Share on other sites