tmklg 1 Posted March 29, 2019 Cześć! Pozdrowienia z Gdyni! Po ponad 5 latach zabierania się do warzenia pierwszego piwa - trochę miesiąc temu, zainspirowany przez jednego z kolegów z pracy - kupiłem kilkadziesiąt kilo gratów i ruszyłem z małym browarem 🙂 Pierwsze 6 warek mam już za sobą (wszystkie z zacieraniem), z czego: #1 - West Coast IPA - niemal już wypita 🙂 18 litrów, z zestawu z Twojego Browaru; #2 - Saison - właśnie go popijam, również z zestawu z TB; #3 - NE DDH DIPA - na bazie zestawu dla NE IPA z Browamatora, ale z własnymi modyfikacjami 🙂 Za 3-4 dni do butelek; #4 - Tasmanian Red Ale - dziś przelewam na cichą #5 - Witbier - jeszcze na burzliwej; #6 - Ordinary Bitter - j.w. do tego w planach na jutro jest: #7 - wariacja Grodzisza ze słodami wędzonymi torfem (mocno wędzonymi); a za chwilę również: #8 - 100% Peated Ale 18 BLG także wkręciłem się na maksa! Pozdrawiam, Tomek Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 528 2 Items Posted March 29, 2019 (edited) Dużo frajdy z wielu udanych piw, dużo nauki z niewielu piw spapranych! Pozdrowienia z Łodzi (dziś) i z Poznania (zazwyczaj). Edited March 29, 2019 by zasada Quote Share this post Link to post Share on other sites
elroy 730 1 Items Posted March 29, 2019 Udanych warek Pozdrowienia z Krakowa Quote Share this post Link to post Share on other sites