Jump to content
Sign in to follow this  
rosiak

Wykresy zacierania

Recommended Posts

To ciekawe, bo wychodzi na to, że źle robię dekokcję...

z 44°C podgrzewam do 53°C i biorę porcję do dekoktu (tam jak na wykresie 63, 72, 100). Znaczy nie przetrzymuję zacieru głównego w 44°C jak pokazuje wykres.

Chyba coś źle zrozumiałem w opisach.

 

Dzięki za wygrzebanie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nie przez 25 min tylko pewnie tyle teoretycznie zajmie uzyskanie wymaganej temperatry zacieru glownego

I tak mi się wydaje że ktoś błąd zrobił tu. Bo jakby zamieszał to minuta i temperatury wymieszane.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nie przez 25 min tylko pewnie tyle teoretycznie zajmie uzyskanie wymaganej temperatry zacieru glownego

I tak mi się wydaje że ktoś błąd zrobił tu. Bo jakby zamieszał to minuta i temperatury wymieszane.

no chyba, ze ktoś pompuje jakieś 5 hektolitów zacieru....

Share this post


Link to post
Share on other sites

przegladalem strone ktora pokazal coder i na dole sa linki do filmow. Na filmie widac beczke ktora ma podwojne sciany jak lodowka samochodowa Gdzie cos takiego mozna dostac albo jak to sie nazywa

 

Link do filmu

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

zobacz w browamatorze są 60L i 120 L ale to są kadzie nie lodówka

Edited by uups

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.