Damian Skorupa 0 Posted January 27, 2019 (edited) Dzień dobry, chce dziś rozlewać piwo czarna porzeczka source ale. Tylko że zrobił się taki biały osad. Co myslicie? "Do kanału"? Edited January 27, 2019 by Damian Skorupa Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damian Skorupa 0 Posted January 27, 2019 Dodam że czuje że za długo uwadnialem droże i brzeczka nie bulgotała w trakcie fermentacji ale piana była Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lasek 55 Posted January 27, 2019 (edited) 45 minut temu, Damian Skorupa napisał: Dodam że czuje że za długo uwadnialem droże i brzeczka nie bulgotała w trakcie fermentacji ale piana była Masz od tego odpowiedni temat "Infekcje". Nie zasmiecaj forum. Zdjecie slabe, ale w zaleznosci od tego jakie porzeczki dodawales mogly wejsc jakies dzikusy razem z nimi. A i zdjecie slabej jakosci wiec trudno sie przyjrzec tym bialym krzaczkom. Edited January 27, 2019 by Lasek dopisane pytanie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Oskaliber 543 1 Items Posted January 27, 2019 (edited) Podejrzanie wyglądają tylko te białe kropki na ścianie fermentora i przy brzegu, ale zdjęcie tam gubi ostrość. W centralnej części żadnej infekcji nie widać, zwykła piana. Polecam lekturę: http://www.beerfreak.pl/infekcje-piwa-czyli-mityczny-tlenowiec/ Edited January 27, 2019 by Oskaliber Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damian Skorupa 0 Posted January 27, 2019 Zdjęcie z bliska Quote Share this post Link to post Share on other sites
Oskaliber 543 1 Items Posted January 28, 2019 Infekcja. Na przyszłośc wystarczy jak spytasz w jednym temacie. Quote Share this post Link to post Share on other sites