Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bulldog B4 English Ale yeast is perfect for Porters, Bitters, Mild and Brown Ales. A classic ale yeast for great English style beers.

Dosage: 1 sachet (10g) for 20-25L (5.3 - 6.6 US Gallons)

Fermenting temperature: 16-21°C (61-70°F). Ideally 18°C (64°F).

Pitching: Sprinkle on top of wort.

Attenuation: 65-70%

Flocculation: High

 

Tłumaczenie: źródło https://czerwonadynia.pl/Piwowarstwo/Drozdze-do-piwa/Drozdze-piwowarskie-Bulldog-B4-English-Ale.html

 

Bulldog B4 drożdże typu English Ale idealne do warzenia porterów, piw gorzkich, piw łagodnych i piw brązowych górnej fermentacji. Klasyczne drożdże piwowarskie górnej fermentacji do wyśmienitych piw warzonych na styl angielski.

 

Dozowanie: 1 saszetka (10g) na 20-25L (5.3 - 6.6 gal. ameryk.)

Temperatura fermentacji: 16-21°C (61-70°F). Idealna 18°C (64°F).

Nastawienie: rozsypać na powierzchni brzeczki.

Odfermentowanie: 65-70%

Flokulacja: wysoka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...