Roy_Batty 1 Posted January 17, 2019 Witam Mam po 15 gramów każdego z chmieli: chinook, simcoe, mosaic oraz citra. Planuję wrzucić to na cichą na ok 16 litrów piwa. Mam taką obawę, czy citra przykryje zapachem wszystkie pozostałe chmiele?. Czy takie chmielenie ma sens?. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jankasper 76 Posted January 17, 2019 Just now, Roy_Batty said: Witam Mam po 15 gramów każdego z chmieli: chinook, simcoe, mosaic oraz citra. Planuję wrzucić to na cichą na ok 16 litrów piwa. Mam taką obawę, czy citra przykryje zapachem wszystkie pozostałe chmiele?. Czy takie chmielenie ma sens?. Pozdrawiam Nie zdominuje. Jak dla mnie tylko za duża multiwitamina, ale to kwestia gustu 1 Roy_Batty reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert87 123 Posted January 17, 2019 Czego spodziewasz się po chinooku? To jest chmiel goryczkowy...Wysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Roy_Batty 1 Posted January 17, 2019 @Robert87 Spoko chinook był też na goryczkę :). Piwowarzy dają go też na zimno na cichej. https://www.beeradvocate.com/community/threads/dry-hoppig-with-chinook.553470/ 1 Robert87 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Undeath 1196 1 Items Posted January 17, 2019 34 minuty temu, Robert87 napisał: Czego spodziewasz się po chinooku? To jest chmiel goryczkowy... Wysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Nie do końca. W aromacie też potrafi wprowadzić cytrusa i trochę żywicy. Citra nie zdominuje wszystkiego zwłaszcza, że Simcoe i Mosaic też lubią przykrywać swoim zapachem inne chmiele. Raczej to się wszystko ładnie razem uzupełni. 1 1 Roy_Batty and Robert87 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites