Jump to content

Nowy - Piotr Lubelskie


tomki11
 Share

Recommended Posts

1 godzinę temu, tomki11 napisał:

Lublin. chwilowo zastanawiam się jak zacząć, co kupić....

Garnek: 30 litrów (emalia wychodzi najtaniej).

Chłodnica (najlepiej z nierdzewnej karbowanki).

Fermentory 33 l: z kranikiem z dwa (osobne do filtracji i rozlewu ale możesz pojechać na jednym) i bez kranika - ile chcesz (do fermentacji).

Filtrator z oplotu/ sprężyny.

Termometr elektroniczny albo analogowy ze skalą ponad 100°C.

Spławik czyli balingomierz - najlepiej od razu Alla France zamiast Biowinowskich plus tulejka/ inny pojemnik na próbki.

Wężyki do przelewania (tańszy igielit albo silikon droższy ale daje radę w wysokich temperaturach).

 

Wiele więcej chyba nie trzeba. Tuningowac można później w nieskończoność (filtratory/ hopstopery/ hopspidery/ kraniki etc.).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.