Skocz do zawartości

Porter Bałtycki - fermentacja.


Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Fradio napisał:

Jeśli nie masz gęstwy, to nie jest problem. Wystarczy zrobic lekkie, proste piwo na rozruch. Zyskasz gęstwę do mocniejszego piwa a przyokazji będzie co pić w oczekiwaniu. Co prawda odwlecze ci się trochę warzenie piwa właściwego, ale nie wiele to zmienia, ponieważ piwa tego typu i tak powinny długo leżakować. 

 

Poza tym proste lekkie piwko zawsze powinno być pod ręką...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

W sobotę uwarzyłem Portera Bałtyckiego prawie 22 BLG, gęstwa W 34/70 zadałem w niedzielę, sprawdzam w środę jest ładna piana, czyli wszystko idzie dobrze. Obecnie mam ustawioną temperaturę na lodówce 8 stopni C.

Jak poprawnie przeprowadzić fermentację lagera ? bo przy dolniakach trochę wszystko się ślimaczy i jak to rozłożyć.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.