Jump to content

Wylać? czy czekać ?


szczuras
 Share

Recommended Posts

Fermentuje bw na us 05, wiadro jest w piwnicy bez rurki, miało lekko uchylone wieko.

Wczoraj sprawdzałem i wszystko było OK , przed chwilą wracałem z prac i zaszedłem do piwnicy,

wieko leżało na podłodze .

Pytanie czy będzie infekcja, czy nie ?

Na górze była obfita piana. Fermentuje 7 dni.

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, hophead napisał:

"Wylać zawsze zdążysz". Poczekaj na koniec fermentacji wtedy spróbuj i się przekonasz.

Problem w ty że chciałbym wysłać na konkurs i jak się zesra to nie zdążyłem z nowym

 

Link to comment
Share on other sites

13 godzin temu, Artek33 napisał:

miało lekko uchylone wieko.

wieko leżało na podłodze .

 

Z ciekawości - masz krasnoludki które ci zdejmują wieko?

Bo jak było uchylone to chyba ciśnienie CO2 go nie wywaliło (nawet przy zamkniętym wieku byłoby to zresztą nie lada wyczynem)

Link to comment
Share on other sites

Ciezko  cokolwiek wnioskowac. Zalezy tez w jakim stopniu fermentacji bylo juz to piwo i jak dlugo bylo bez pokrywy.

Poczekaj cierpliwie, nic tam nie grzeb, moze wszystko bedzie okej.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.