tomek1179 0 Posted January 8, 2019 Witam , Panowie moja pierwsza Warka ,fermentacja burzliwa wstawiona z soboty na niedzielę w nocy, mamy wtorek i tak to wygląda, już tak nie buzuje jak pierwszej doby i chodze doglądam codziennie temperatury i wgl i mam "stresa" jak na maturze od pierwszego momentu warzenia..... Mam nadzieje że coś z tego wyjdzie... Browar to zestaw startowy z twojbrowar.pl i zestaw Polskie Jasne. Pisze bo chcialbym coś uslyszec od osób bedacyh dłużej w tym naszym pieknym temacie Panowie, Pomożecie ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
sredstvom 78 Posted January 9, 2019 Ale jakie jest pytanie? Bo na zdjeciu wyglada jak "opadnieta" czapka drozdzowa, czyli fermentacja hula. Jesli chodzi Ci o to ze szybko poszlo, to pytanie, jakie to drozdze i w jakiej temperaturze otoczenia toto stoi, a w dalszej czesci - jaka byla temperatura fermentacji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sredstvom 78 Posted January 9, 2019 ---juz Ci w blizniaczym watku koledzy odpowiedzieli. Nie duplikuj please Quote Share this post Link to post Share on other sites