Jump to content
Sign in to follow this  
Saladyn

Gęstwa po mocnym piwie

Recommended Posts

Witam zrobiłem ostatnio portera 17,5 blg, czy jest sens wykorzystywać gęstwe po takim piwie do kolejnej warki  ?(planuje Rauchbock 16/17 blg )

Share this post


Link to post
Share on other sites

używałem gęstwy po mocnych piwach i nie zauważyłem żadnych problemów z fermentacją, start był normalny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja robilem BGSA 18 blg 8 na gęstwie z tego Quadrupla 23blg i wszystko ok, choć start był trochę dłuższy.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podepnę się w takim razie, gęstwa po np 25 blg dla piwa 17-18 blg?

Share this post


Link to post
Share on other sites

To juz raczej nie pociągnie, jak powinno.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie zdecydowałem się  na wykorzystanie tej gęstwy, jednak mam w zapasie saszetkę sucharów Saflager W 34/70 tylko mam mały dylemat ,czy paczuszka tych drożdży wystarczy na warkę 10l 16/17 blg ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.