Saladyn 0 Posted January 3, 2019 Witam zrobiłem ostatnio portera 17,5 blg, czy jest sens wykorzystywać gęstwe po takim piwie do kolejnej warki ?(planuje Rauchbock 16/17 blg ) Quote Share this post Link to post Share on other sites
DonBeer 52 Posted January 3, 2019 używałem gęstwy po mocnych piwach i nie zauważyłem żadnych problemów z fermentacją, start był normalny Quote Share this post Link to post Share on other sites
l3onsjo 5 Posted January 3, 2019 Jak mocnych? Quote Share this post Link to post Share on other sites
DonBeer 52 Posted January 3, 2019 19-20°Blg 1 l3onsjo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wuuu 145 1 Items Posted January 3, 2019 Ja robilem BGSA 18 blg 8 na gęstwie z tego Quadrupla 23blg i wszystko ok, choć start był trochę dłuższy. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaingorn 4 Posted January 7, 2019 Podepnę się w takim razie, gęstwa po np 25 blg dla piwa 17-18 blg? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Wuuu 145 1 Items Posted January 7, 2019 To juz raczej nie pociągnie, jak powinno.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Saladyn 0 Posted January 9, 2019 Nie zdecydowałem się na wykorzystanie tej gęstwy, jednak mam w zapasie saszetkę sucharów Saflager W 34/70 tylko mam mały dylemat ,czy paczuszka tych drożdży wystarczy na warkę 10l 16/17 blg ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 517 2 Items Posted January 9, 2019 Nie wystarczy. Zrób 10 na saszetce (albo dwóch) i gęstwę daj do tego mocnego. Serio, serio. Quote Share this post Link to post Share on other sites