Jump to content

Recommended Posts

Szanowni,

 

Ułożyłem następujący zasyp na lekko wędzonego saisona:

 

Pszeniczny 2 kg (albo niesłodowana pszenica)

Pilzneński 2 kg

Viking Malt Wędzony jabłonią 0.5 kg

CastleMalting diastatic 0.5 kg

 

Do tego 50 gramów chmielu i drożdże Fermentis Be-134, ale bardziej chciałem zapytać o wymyślony przeze mnie dodatek: dwa kilogramy grillowanych jabłek kwaśnych odmian dodanych pod koniec gotowania. Widzę je jako dość grube, płaskie plastry.

 

Czy to według Was ma rację bytu?

 

Pozdrawiam!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...