Skocz do zawartości

Saison z dodatkiem owoców


Marek K.

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni,

 

Ułożyłem następujący zasyp na lekko wędzonego saisona:

 

Pszeniczny 2 kg (albo niesłodowana pszenica)

Pilzneński 2 kg

Viking Malt Wędzony jabłonią 0.5 kg

CastleMalting diastatic 0.5 kg

 

Do tego 50 gramów chmielu i drożdże Fermentis Be-134, ale bardziej chciałem zapytać o wymyślony przeze mnie dodatek: dwa kilogramy grillowanych jabłek kwaśnych odmian dodanych pod koniec gotowania. Widzę je jako dość grube, płaskie plastry.

 

Czy to według Was ma rację bytu?

 

Pozdrawiam!

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.