zielony07 91 Posted December 18, 2018 (edited) Może kto co doradzi ? To znaczy wylać czy poczekać albo co innego. Zatarłem na słodko Pale Ale pół na pół z karmelowymi. Danstar Nott. uwodnione 2 saszetki na 35l. Nie zaglądałem, temperatura utrzymana 15 stopni. I po dwudziestu (!) dniach gęstość 4,7 . Smak dobry. Odfermentowanie 22%. Przeniosłem w cieplejsze miejsce, ok 19 aby zabutelkować. Ki czort ? Edited December 18, 2018 by zielony07 gramatyka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert87 123 Posted December 18, 2018 Jak sprawdzasz blg?Wysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
zielony07 91 Posted December 18, 2018 refraktometr + korekta wg. Brewness. Może jednak gdzieś znajdę spławik Quote Share this post Link to post Share on other sites
zielony07 91 Posted December 18, 2018 Spławik pokazuje tyle samo. Spora piana i mętność, widać drożdże zadowolone i pracują. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert87 123 Posted December 18, 2018 Po co aż 2 saszetki przy 6blg? Imho za dużo i to o wieleWysłane z oddziału Poczty Polskiej przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
zielony07 91 Posted December 18, 2018 To było również przygotowanie gęstwy na coś konkretnego Quote Share this post Link to post Share on other sites
Adam Pawlicki 16 Posted December 18, 2018 Skoro pracują, daj im pracować. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites