Jump to content
Roy_Batty

Słód pszeniczny w AIPA

Recommended Posts

Witam

Czy ok 20% słodu pszenicznego w zasypie do AIPA to zły pomysł?. Na forach panują często opinie, że max "pszenicy" to 10%.
Została mi taka resztka i nie mam pomysłu co z nią zrobić. Czy piwo będzie zbyt kwaskowate i mniej trwałe do przechowywania?.

Pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dodaję 20% pszenicznego i nic złego się z piwem nie dzieje.. A czy krótszy czas przechowywania to nie wiem - nigdy nie udało mi się trzymać piwa tak długi czas :P  

Share this post


Link to post
Share on other sites

A white IPA? Tam masz 50% pszenicy i jest pyszna


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie w każdym zasypie jest pszeniczny, a tak jak koledzy wyżej pisali  dawaj wszystko ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.