Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

szukam informacji na temat możliwości upchania minibrowaru w budynku o wymiarach max 6m x 6m wraz z miejscem do sprzedaży.

Budynek byłby zaprojektowany od podstaw może być podpiwniczony i wysoki na max 8m. 

 

Czy ktoś zna kogoś, kto by mi takie coś zaprojektował :)?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przy tak małej powierzchni będzie niezwykle trudno to legalnie zrealizować.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, sirBartek napisał:

Witam,

 

szukam informacji na temat możliwości upchania minibrowaru w budynku o wymiarach max 6m x 6m wraz z miejscem do sprzedaży.

Budynek byłby zaprojektowany od podstaw może być podpiwniczony i wysoki na max 8m. 

 

Czy ktoś zna kogoś, kto by mi takie coś zaprojektował :)?

 W urzędach nie przeskoczysz :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Najmniejszy browar o jakim słyszałem ma bodajże 20 m2(edycja: nie mogę znaleźć źródła). https://www.facebook.com/BrowarniaSobotkaGorka/ Więcej nie podpowiem, bo się nie znam, ale myślę że wykonalne. Chcesz otworzyć mini brew pub?

Edytowane przez Glowa

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie chcę wprowadzać w błąd, kiedyś obiła mi się o uszy ta liczba.. googluję i nie mogę teraz znaleźć potwierdzenia. W każdym razie podlinkowany przeze mnie browar jest jednym z najmniejszych w Polsce, może pomogą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Proponuje przejść się do miejscowego sanepidu skonsultować.

Jeśli chodzi o powierzchnię, same zaplecze socjalne to już około 20m2, magazyn, produkcja z podziałem na strefy, dystrybucja.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
W dniu 29.11.2018 o 08:19, Nogias napisał:

Proponuje przejść się do miejscowego sanepidu skonsultować.

Jeśli chodzi o powierzchnię, same zaplecze socjalne to już około 20m2, magazyn, produkcja z podziałem na strefy, dystrybucja.

 

 

Skąd taka wiedza o tej przestrzeni zaplecza sanitarnego? W wielu browarach, w których byłem nie przekraczał  10 m2. Niemniej  te wymiary sirBartek są realnie za małe. Możesz podzielić te 8 m na dwie kondygnacje i w jednej z nich umieścić leżaki a w drugiej warzelnię, ale zaprojektowanie takiego browaru to będzie sztuka. O jakiejkolwiek przestrzeni szynkowej nie ma mowy w tym wypadku. A i tak wszystko zależy jak przejdzie to w Sanepid i PPoż.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
23 godziny temu, sirBartek napisał:

A coś takiego (plik w załączeniu). Koszt 10 000 $

 

 

20180816_143633.jpg

Gdzie ten plik w załączeniu?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×