Jump to content
Pierre Celis

[Blog Dori]Irish Red Ale – receptura ze słodów

Recommended Posts

Prosiliście o sprawdzoną recepturę na Irish Red Ale – oto ona 🙂 Wykonanie nie jest zbyt skomplikowane, właściwie mogę polecić, to piwo każdemu początkującemu piwowarowi. RECEPTURA ze słodów na 20l piwa o ekstrakcie 13Blg Surowce słód pale ale 3,5kg słód carared 0,4kg słód monachijski typ I 1,0kg jęczmień palony [1100EBC] […]

Artykuł Irish Red Ale – receptura ze słodów pochodzi z serwisu blog.homebrewing.pl.

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pytanie do ludzi madrych na forum: przy ostatnich zakupach (hurtem na 5 warek) zaopatrzylem sie m.in. w slod czekoladowy, ale o palonym jeczmieniu juz, biedny mis, nie pomyslalem.

Moge sypnac troche tego szoko na mash-out bez obawy ze spieprze sobie efekt, czy lepiej pobiegac po miescie i poszukac tego jeczmienia? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spróbuj w tej ilości nie wyjdzie w smaku raczej. Tylko, że kolor może nie wyjść taki jak z jęczmienia palonego bo ten ma 1100 EBC, a taka czekolada max 900EBC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czyli gra nie warta swieczki, wydam lepiej te dodatkowe kilka zlotych i zrobie na jeczmieniu, jak w ksiazce pisze. W koncu ma byc czerwone, a nie blotniste.

Podziekowal!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...