Skocz do zawartości
Pierre Celis

[Blog Dori]Irish Red Ale – receptura ze słodów

Rekomendowane odpowiedzi

Prosiliście o sprawdzoną recepturę na Irish Red Ale – oto ona 🙂 Wykonanie nie jest zbyt skomplikowane, właściwie mogę polecić, to piwo każdemu początkującemu piwowarowi. RECEPTURA ze słodów na 20l piwa o ekstrakcie 13Blg Surowce słód pale ale 3,5kg słód carared 0,4kg słód monachijski typ I 1,0kg jęczmień palony [1100EBC] […]

Artykuł Irish Red Ale – receptura ze słodów pochodzi z serwisu blog.homebrewing.pl.

View the full article

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pytanie do ludzi madrych na forum: przy ostatnich zakupach (hurtem na 5 warek) zaopatrzylem sie m.in. w slod czekoladowy, ale o palonym jeczmieniu juz, biedny mis, nie pomyslalem.

Moge sypnac troche tego szoko na mash-out bez obawy ze spieprze sobie efekt, czy lepiej pobiegac po miescie i poszukac tego jeczmienia? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Spróbuj w tej ilości nie wyjdzie w smaku raczej. Tylko, że kolor może nie wyjść taki jak z jęczmienia palonego bo ten ma 1100 EBC, a taka czekolada max 900EBC.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czyli gra nie warta swieczki, wydam lepiej te dodatkowe kilka zlotych i zrobie na jeczmieniu, jak w ksiazce pisze. W koncu ma byc czerwone, a nie blotniste.

Podziekowal!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×