Jump to content
Sign in to follow this  
Szwed

Jkocurek Warka # 57 German Pils

Recommended Posts

Choć nie czuję się ekspertem na prośbę jkocurka napisałem niniejszą recenzję. Nagazowanie prawidłowe, pianka wysoka, biała, szybko znikająca. Piwo ma kolor, jak na pilsa, troszeczkę za ciemny, klarowne. Smak mocno goryczkowy aż za gorzki, jak na pilsa. Smaczne piwo i mocno chmielone, ta goryczka zdominowała smak piwa. Na konkursie pewnie by przepadło. Dzięki za piwko

Share this post


Link to post
Share on other sites
Choć nie czuję się ekspertem na prośbę jkocurka napisałem niniejszą recenzję. Nagazowanie prawidłowe, pianka wysoka, biała, szybko znikająca. Piwo ma kolor, jak na pilsa, troszeczkę za ciemny, klarowne. Smak mocno goryczkowy aż za gorzki, jak na pilsa. Smaczne piwo i mocno chmielone, ta goryczka zdominowała smak piwa. Na konkursie pewnie by przepadło. Dzięki za piwko

Grunt, że smakowało. Na konkurs nie wysłałem bo tez miałem co do niego wątpliwości.

Co do koloru to mieści się w normie stylu acz jest w okolicy maksa, podobnie goryczka (39 styl 25-45). . W niemieckim pilsie to ona dominuje nad słodyczą i tak miało być.

Serio piana szybko u Ciebie zanikła? u mnie co najmniej średnio trwała jest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rozlałem to piwa do dwóch szklanek. Przy nalewaniu piwo się bardzo spieniło, ale też dość szybko pianka opadała

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rozlałem to piwa do dwóch szklanek. Przy nalewaniu piwo się bardzo spieniło, ale też dość szybko pianka opadała

JA i tak jestem zadowolony z piany w tym piwie. W poprzednich sezonach w większości piw było gorzej.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spóbuj robić godzinna przerwę w 72*, u mnie piana chyba dzięki temu się poprawiła;

W tym roku właśnie staram się dość długo trzymać w temp. powyżej 70°C i jest zauważalnie lepiej. Całkowicie też dałem sobie spokój z przerwą proteinową, nawet w warzonym ostatnio witbierze (ale za to jaki przełom dostałem!!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.