Jump to content
daniello256

porter bałtycki - ocena receptury

Recommended Posts

WItam :)

jak pisałem w poprzednim temacie ;) prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego ;) tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness.  

schemat zacierania 

68oC-->60'

72oC-->20'

wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki.497481780_porterbatycki-sody.thumb.png.f7db81f7b4a16589d2cbbd87107ea1ed.png871853762_porterbatycki-chmiele.thumb.png.9cb27e5f5ae8a5cd7266f7ba52d4472e.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
57 minut temu, daniello256 napisał:

WItam :)

jak pisałem w poprzednim temacie ;) prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego ;) tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness.  

schemat zacierania 

68oC-->60'

72oC-->20'

wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki.497481780_porterbatycki-sody.thumb.png.f7db81f7b4a16589d2cbbd87107ea1ed.png871853762_porterbatycki-chmiele.thumb.png.9cb27e5f5ae8a5cd7266f7ba52d4472e.png

Kilogram karmelu 600 to grube przegiecie. 

Chyba ze lubisz ekstremalnie ulepkowate piwa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...