daniello256 0 Zgłoś Napisano 24 Listopad 2018 WItam jak pisałem w poprzednim temacie prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness. schemat zacierania 68oC-->60' 72oC-->20' wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasek 46 Zgłoś Napisano 24 Listopad 2018 57 minut temu, daniello256 napisał: WItam jak pisałem w poprzednim temacie prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness. schemat zacierania 68oC-->60' 72oC-->20' wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki. Kilogram karmelu 600 to grube przegiecie. Chyba ze lubisz ekstremalnie ulepkowate piwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daniello256 0 Zgłoś Napisano 24 Listopad 2018 1 minutę temu, Lasek napisał: Kilogram karmelu 600 to grube przegiecie. połowa tego czy jeszcze mniej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach