Skocz do zawartości
daniello256

porter bałtycki - ocena receptury

Rekomendowane odpowiedzi

WItam :)

jak pisałem w poprzednim temacie ;) prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego ;) tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness.  

schemat zacierania 

68oC-->60'

72oC-->20'

wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki.497481780_porterbatycki-sody.thumb.png.f7db81f7b4a16589d2cbbd87107ea1ed.png871853762_porterbatycki-chmiele.thumb.png.9cb27e5f5ae8a5cd7266f7ba52d4472e.png

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
57 minut temu, daniello256 napisał:

WItam :)

jak pisałem w poprzednim temacie ;) prosze o ocenę receptury portera bałtyckiego ;) tutaj zostanie wykorzystana świeża gęstwa po porterze gryczanym (11,5BLg). Poniżej wklejam recepturę ułożoną przy pomocy brewness.  

schemat zacierania 

68oC-->60'

72oC-->20'

wysładzanie do ok 20-23 litrów brzeczki.497481780_porterbatycki-sody.thumb.png.f7db81f7b4a16589d2cbbd87107ea1ed.png871853762_porterbatycki-chmiele.thumb.png.9cb27e5f5ae8a5cd7266f7ba52d4472e.png

Kilogram karmelu 600 to grube przegiecie. 

Chyba ze lubisz ekstremalnie ulepkowate piwa. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Lasek napisał:

Kilogram karmelu 600 to grube przegiecie. 

połowa tego czy jeszcze mniej? :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×