Kaniutek Posted January 16 Share Posted January 16 10 minut temu, Cressi napisał: A woda Ci do srodka nie wcieka? To by mogło tłumaczyć dlaczego iSpindel Ci się ustawia bardziej pionowo No właśnie pisałem, że poszedłem sprawdzić czy nie cieknie. Nie cieknie. Tak sobie teraz dumam, że kalibrujący szpindla za każdym razem rozpuszczalem trochę cukru i mieszałem roztwór. Tym sposobem odgazowywalem go. Więc w świeżej, ledwo nalanej wodzie rzeczywiście, musi być tego gazu dużo więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaniutek Posted May 8 Share Posted May 8 (edited) Może wszyscy juz ten sposób znają. A może komuś się przyda. Jak łatwo i przyjemnie wysterylizować szpindla, jednocześnie robiąc mu test szczelności. Potrzebne są: 1. Kolba Erlenmeyera 250 ml z szeroką szyją 2. Środek dezynfekujący dolany do pełna Jeden obraz wart tysiąca słów Edited May 8 by Kaniutek elroy and Robert87 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielony07 Posted May 8 Share Posted May 8 Ja też myślałem że to dobra metoda. Do pierwszego zakażenia. Bez zdjęcia zakrętki nie udaje się dokładnie wysterylizować. Stosowałem spiryt 70%. Teraz odkręcam, szoruję co trzeba szczoteczką do zębów i poszczególne elementy siup do kąpieli. Kalibrację szlag trafia, ale nie przejmuję się tym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaniutek Posted May 8 Share Posted May 8 Ależ, ja też rozkręcam i szoruje! Zapomniałem napisać w instrukcji, bo myślałem, że to absolutnie oczywiste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted May 9 Share Posted May 9 Pasuje idealnie do kolby Swoją drogą testuję ostatnio alternatywny firmware https://mp-se.github.io/gravitymon/index.html - zapowiada się całkiem ciekawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolek86 Posted May 10 Share Posted May 10 9 godzin temu, elroy napisał: Swoją drogą testuję ostatnio alternatywny firmware Mam wgrany chyba od 2 tygodni. To co zauważyłem to trochę szybciej rozładowuje akumulator i wolno działa w trybie konfiguracji. Ogólnie, jak poprawią kilka błędów będzie to fajna alternatywa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elroy Posted May 10 Share Posted May 10 A miał niby być bardziej energooszczędny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts