Jump to content
Luk Luk

Butelka 500ml

Recommended Posts

Najlepiej iść do sklepu i odebrać po 50gr/szt. + 8-12zł skrzynka ;) Żadna butelka mi nie wybuchła jeszcze, a robiłem już grodzisza mocno gazowanego, więc poszedłbym w te tańsze jeśli koniecznie muszą być nowsze. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dokładnie. Ja kupuję te z tyskiego. A żeby nie bawić się z pleśnią raz w miesiącu kupie 20 szt. z obrzydzeniem wypiję od razu płucze i mam czyste. 😵

Edited by burczas

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minuty temu, burczas napisał:

Dokładnie. Ja kupuję te z tyskiego. A żeby nie bawić się z pleśnią raz w miesiącu kupie 20 szt. z obrzydzeniem wypiję od razu płucze i mam czyste. 😵

Po co tak cierpieć i w imię czego (Tyskie) ? :)

Przeca i tak flaszki trzeba odmoczyć z etykiet, umyć, zdezynfekować. Obojętnie czy są z Tyskiego, Okocimia, czy innego Żywca. I nie masz skrzynki.

Jak pisali wcześniej : spożywczak -> skrzynka + butelki = 15-20 zł.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tyskiego nie kupuję, bo mają wytłoczoną nazwę browaru :)

Podobnie Lech, Żywiec.

Kupuję sobie czasem piwka z browaru m.in  Jabłonowo, które maja wytłoczony tekst "Piwo z manufaktury",

38653007_498571080605641_175995407464136

 

bądź podobne z browaru Kormoran  "Piwo warzone z pasją"

2014-11-29_13-11-39_21.jpg

Piwa z tych browarów są pijalne, butelki ładne,  zgromadziłem tą metodą jakieś 60 szt, reszta, to butelki po Okocimiu.

 

Jestem purystą i nie mogę mieć w jednej warce butelek z pięciu "parafii" :)

A już na pewno nie na stole.

 

 

Edited by fotohobby

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, fotohobby napisał:

Jestem purystą i nie mogę mieć w jednej warce butelek z pięciu "parafii" :)

A już na pewno nie na stole.

Szacunek..., mi się nawet nie chce odklejać etykiet. ☺️ 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minut temu, Jancewicz napisał:

Szacunek..., mi się nawet nie chce odklejać etykiet. ☺️ 

To tak ja u mnie. Etykiety schodzą  jak w ciepłe dni wkładam piwa do beczki z zimna wodą 😄

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie. No ja taki ambitny to nie jestem. Chyba że wybicie u mnie przy jednym warzeniu będzie miało 100 litrów. To może bym zrobił. A teraz przy moich 20 litrach to nie mam  cierpliwości czekać aż dojrzeje i po tygodniu od butelkowania robię degustację 😛

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...