Jump to content
leonzn

10 BLG - jak podbić pełnie w smaku

Recommended Posts

Witam,

chciałem sie Was poradzić jak podbić pełnie w smaku przy niskobalingowym piwie, tak aby nie było wodniste. Nie chciałbym dodawać słodów karmelowych, abbey etc. Chodzi o piwa zacierane w temp. ok 67C.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak bez użycia dodatkowych słodów to płytko fermentujące drożdże + fermentacja razem z osadami białkowymi z gotowania

Share this post


Link to post
Share on other sites

- wyższa temperatura zacierania

- płatki owsiane do zacieru

- dłuższe gotowanie

- drożdże typowo angielskie

 

Też robię piwa w przedziale 10-13 i też nie czuję, żeby były wodniste...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...