Skocz do zawartości
Bolt

Kostki dębowe-stopień opiekania

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Własnie zabieram się za zamawianie kostek dębowych do barley wine i pewnie jakiegoś portera bałtyckiego. Jednak jaki wpływ na smak piwa ma stopień opiekania kostek? Jaki wybrać? kiedyś dodawałem do czegoś na wzór portera bałtyckiego kostki średnio opiekane, ale wtedy takie kupiłem i już. Nie zastanawiałem się jakie są różnice w smakach jakie wnoszą do piwa.

 

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Polecam wykład Czesława Dziełaka - Dąb w piwowarstwie domowym

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×