Skocz do zawartości
smoovb

Tani Garnek 32-35L nierdzewny

Rekomendowane odpowiedzi

Na allegro jakiś czas temu pojawiły sie garnki z opisem że są ze stali nierdzewnej które o dziwo nie działają z kuchenką indukcyjną.

Stal nierdzewna bez problemu powinna działać na indukcji.

 

Czy ktoś ma doświadczenia z tymi garnkami można kupić za 118-150zł

 

https://allegro.pl/garnek-nierdzewny-stock-pot-gastro-35-cm-32-l-z-p-i7507773314.html

 

https://allegro.pl/garnek-nierdzewny-stock-pot-35-l-i7592895040.html

 

będę wdzięczny za informacje, może ktoś używa tego typu garnka gdyż cena jest bardziej okazyjna niż najprostsza emalia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Godzinę temu, smoovb napisał:

Stal nierdzewna bez problemu powinna działać na indukcji.

Jeżeli ma odpowiednie dno to tak.J Jeżelidno nie będzie magnetyczne to nie powstaną prądy wirowe i nie będzie działało na indukcji. Stal 'nierdzewna' jest słabym magnetykiem. Tutaj masz więcej informacji: http://www.stalenierdzewne.pl/1078/wlasciwosci-magnetyczne-stali-typu-304321312

Zatem jak chcesz używać tego garnka na indukcji to najprawdopodobniej okaże się, że nie zadziała na indukcji  i będziesz musiał kupić podstawkę. Wtedy wyjdziesz jak Zabłocki na mydle zarówno finansowo jak i użytkowo.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Te gary są jak wydmuszki. Cienkie, lekkie i delikatne. Nadają się na kuchnię gazową i elektryczną, ale nie na indukcje. Dno jest cienkie, nie wielowarstwowe. Szczerze to wolałbym dorzucić 100zl do lepszego gara np 36L.

Edytowane przez Kamilo

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

4 godziny temu, Kamilo napisał:

Te gary są jak wydmuszki. Cienkie i lekkie i delikatne. Nadają się na kuchnię gazowe i elektryczne, ale nie na indukcje. Dno jest cienkie, nie wielowarstwowe. Szczerze to wolałbym dorzucić 100zl do lepszego gara np 36L.

 

 Dzięki za informację tego się spodziewałem że ten garnek ładniej wygląda niż sprawdza się w takich zastosowaniach piwowarskich, żeby stal trzymała odpowiednią temperaturę.

Faktycznie lepiej kupić dobrą emalię ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×