Jump to content
Pierre Celis

[Docent]Przegląd Browaru Łąkomin

Recommended Posts

Browar Łąkomin zapisał się w annałach rodzimego piwowarstwa tym, że jako pierwszy wykorzystał beczki po miodzie pitnym do leżakowania swoich piw. Teraz ekipa browaru nawiedziła Wawę i zaproponowała małą degustację. Zatem wraz z kuzynem Darkiem sprawdzamy Basiora (American Barleywine) i Srogiego Niedźwiedzia (RIS)! A na rozgrzewkę Der Amerikaner (American German Pilsner) i AmeryLANin (American Wheat). W pierwszej części nasze wrażenia z degustacji, w drugiej rozmowa z Arturem Molendą!

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 godzin temu, Bogi napisał:

Od kiedy istnieje browar? Wątpię, żeby pierwsi wpadli na pomysł leżakowania piwa w beczce po miodzie.

 

Pierwsi w Polsce jako browar pewnie. Wiesz Docent nie pisze jak mistrz i skraca. Browar jest od 2013 z tego co pamiętam, warzelnie większą wstawili 2 lata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...