Skocz do zawartości
Pierre Celis

[Docent]Przegląd Browaru Łąkomin

Rekomendowane odpowiedzi

Browar Łąkomin zapisał się w annałach rodzimego piwowarstwa tym, że jako pierwszy wykorzystał beczki po miodzie pitnym do leżakowania swoich piw. Teraz ekipa browaru nawiedziła Wawę i zaproponowała małą degustację. Zatem wraz z kuzynem Darkiem sprawdzamy Basiora (American Barleywine) i Srogiego Niedźwiedzia (RIS)! A na rozgrzewkę Der Amerikaner (American German Pilsner) i AmeryLANin (American Wheat). W pierwszej części nasze wrażenia z degustacji, w drugiej rozmowa z Arturem Molendą!

View the full article

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Od kiedy istnieje browar? Wątpię, żeby pierwsi wpadli na pomysł leżakowania piwa w beczce po miodzie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
16 godzin temu, Bogi napisał:

Od kiedy istnieje browar? Wątpię, żeby pierwsi wpadli na pomysł leżakowania piwa w beczce po miodzie.

 

Pierwsi w Polsce jako browar pewnie. Wiesz Docent nie pisze jak mistrz i skraca. Browar jest od 2013 z tego co pamiętam, warzelnie większą wstawili 2 lata.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×