Pierre Celis 101 Zgłoś Napisano 25 Wrzesień 2018 Browar Łąkomin zapisał się w annałach rodzimego piwowarstwa tym, że jako pierwszy wykorzystał beczki po miodzie pitnym do leżakowania swoich piw. Teraz ekipa browaru nawiedziła Wawę i zaproponowała małą degustację. Zatem wraz z kuzynem Darkiem sprawdzamy Basiora (American Barleywine) i Srogiego Niedźwiedzia (RIS)! A na rozgrzewkę Der Amerikaner (American German Pilsner) i AmeryLANin (American Wheat). W pierwszej części nasze wrażenia z degustacji, w drugiej rozmowa z Arturem Molendą! View the full article Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bogi 305 1 Browary Zgłoś Napisano 25 Wrzesień 2018 Od kiedy istnieje browar? Wątpię, żeby pierwsi wpadli na pomysł leżakowania piwa w beczce po miodzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Undeath 1116 1 Browary Zgłoś Napisano 26 Wrzesień 2018 16 godzin temu, Bogi napisał: Od kiedy istnieje browar? Wątpię, żeby pierwsi wpadli na pomysł leżakowania piwa w beczce po miodzie. Pierwsi w Polsce jako browar pewnie. Wiesz Docent nie pisze jak mistrz i skraca. Browar jest od 2013 z tego co pamiętam, warzelnie większą wstawili 2 lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach