Skocz do zawartości
CarTomeX

Mitro

Rekomendowane odpowiedzi

  #1- Hefe-Weizen 12°BLG

 

Zasyp:

  • Pszeniczny 2,5 kg
  • Pilzneński 1,5 kg
  • Karmelowy jasny 0,2 kg

Zacieranie w 12 l wody:

  • 46°C - 15 min.
  • 63°C - 25 min.
  • 72°C - 40 min.
  • 78°C - 10 min.

Drożdże:

  • Mauribrew Weiss

Wysładzanie:

  • 15 l wody w temp. 78°C

Gotowanie z chmieleniem: 60 min.

  • Lubelski 20g - 60 min.

Fermentacja burzliwa 10 dni temp. zmienna między 26 a 20

Butelkowanie:

  • 6g glukozy na 1 l piwa.

 

 

Edytowane przez CarTomeX

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×