Skocz do zawartości

Mitro


Rekomendowane odpowiedzi

  #1- Hefe-Weizen 12°BLG

 

Zasyp:

  • Pszeniczny 2,5 kg
  • Pilzneński 1,5 kg
  • Karmelowy jasny 0,2 kg

Zacieranie w 12 l wody:

  • 46°C - 15 min.
  • 63°C - 25 min.
  • 72°C - 40 min.
  • 78°C - 10 min.

Drożdże:

  • Mauribrew Weiss

Wysładzanie:

  • 15 l wody w temp. 78°C

Gotowanie z chmieleniem: 60 min.

  • Lubelski 20g - 60 min.

Fermentacja burzliwa 10 dni temp. zmienna między 26 a 20

Butelkowanie:

  • 6g glukozy na 1 l piwa.

 

 

Edytowane przez CarTomeX
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.