Skocz do zawartości
verth

Butelkowanie - butelki po Książęcym

Rekomendowane odpowiedzi

Hej! Jutro butelkuję hefeweizena. Mam sporo butelek po Tyskim Książęcym i zamierzałem je wykorzystać, ale jak na nie patrzę teraz to zdają mi się być takie jakieś cienkie i kruche. Ma ktoś doświadczenia z nimi? Planuję nasycenie w okolicach 3 - 3,3 czyli taka dolna granica dla niemieckiej pszenicy, nie mniej jednak jest to spore gazowanie. Wytrzymają?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
14 minut temu, verth napisał:

Hej! Jutro butelkuję hefeweizena. Mam sporo butelek po Tyskim Książęcym i zamierzałem je wykorzystać, ale jak na nie patrzę teraz to zdają mi się być takie jakieś cienkie i kruche. Ma ktoś doświadczenia z nimi? Planuję nasycenie w okolicach 3 - 3,3 czyli taka dolna granica dla niemieckiej pszenicy, nie mniej jednak jest to spore gazowanie. Wytrzymają?

 

Jeżeli nie mają żadnych uszczerbków mechanicznych - to wytrzymają :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też pszenicę butelkowalem kilka razy w tych butelkach i było Ok. Oczywiście z adekwatnym nasyceniem.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Stoi parę koło mnie... jest w nich hoops oktawia i hefe  są od kilku miesięcy i nic się nie dzieje. Dobre i sprawdzone przez parę lat są też po Braniewie (zero granatów na ładne kilkaset piw)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×