Skocz do zawartości
JanuszMyszyński

Smoked ale - parametry wody

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

 

Moje pytanie jest ogólnej natury i jeśli nie da się na nie odpowiedzieć w jednym zdaniu, to po prostu nie odpowieadajcie... :D

 

Warzę smoked ale [pilzneński 70% - steinabch 30%]. Czy parametry wody mają tu duże znaczenie. Krótko mówiąc, czy lepsza woda jak do stouta czy jak do ipy, czy nie ma to w tym, przypadku znaczenia? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Odpowiadając tylko na pytanie, jak do ipy ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No i uwarzyłem to smoked ale. Tylko jest jeszcze jedno 'ale' ;) Dałem 30% Steinbacha, a tu w aromacie i w smaku po gotowaniu wędzonki ani śladu. Za mało dałem, czy jak drożdże zeżrą cukier, to wędzonka wyjdzie? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czekaj, wg mnie 30% Steinbacha raczej będzie przyzwoity poziom wędzonki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×