Jump to content
Sign in to follow this  
JanuszMyszyński

Smoked ale - parametry wody

Recommended Posts

Witam

 

Moje pytanie jest ogólnej natury i jeśli nie da się na nie odpowiedzieć w jednym zdaniu, to po prostu nie odpowieadajcie... :D

 

Warzę smoked ale [pilzneński 70% - steinabch 30%]. Czy parametry wody mają tu duże znaczenie. Krótko mówiąc, czy lepsza woda jak do stouta czy jak do ipy, czy nie ma to w tym, przypadku znaczenia? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No i uwarzyłem to smoked ale. Tylko jest jeszcze jedno 'ale' ;) Dałem 30% Steinbacha, a tu w aromacie i w smaku po gotowaniu wędzonki ani śladu. Za mało dałem, czy jak drożdże zeżrą cukier, to wędzonka wyjdzie? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czekaj, wg mnie 30% Steinbacha raczej będzie przyzwoity poziom wędzonki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...