Skocz do zawartości
Pierre Celis

[Docent]Piwne dyskusje na 100% Craft

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwiększyć atrakcyjność piwnych festiwali? Czy piwowarzy domowi zapewnią nową jakość na rynku piwa? Jak poszerzyć wątłą bazę odbiorców rzemiosła w Polsce? O tych i innych tematach rozmawiam z Łukaszem Kierskim (Browar Ziemia Obiecana), Jackiem Materskim (Browar Artezan) oraz Jarkiem Ośką i Michałem Paterem (Browar Zakładowy)!

View the full article

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Trzeba przede wszystkim docierać do mniejszych miejscowości, robić jakieś piwne pokazy, degustacje w atrakcyjnych cenach, aby na dzień dobry nie zrażać ludzi tą "10" za butelkę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W każdym mieście raz w roku jest jakiś festiwal. Zbierać grosik przez ten czas i wydać wówczas na festiwalu na piwa, które ciężko dostać-np. tylko lane i nie żałować-tak ostatnio właśnie zrobiłem, bez ograniczeń, bez wahania i żałowania. Czasem można coś kupić, ale wiedząc, że kraft nie uwarzy tego, co ja chcę-chciałbym, uwarzyć sobie samemu. Tak samo jest w przypadku innych trunków, w niektóre trzeba zainwestować, na inne odżałować grosz, a jeszcze inne samemu wytworzyć. Odkąd przy naszym browarze działa miodosytnia ostatni sklepowy miód pitny kupowałem może z 10-12 lat temu. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×