Jump to content
Pierre Celis

[Docent]Piwne dyskusje na 100% Craft

Recommended Posts

Jak zwiększyć atrakcyjność piwnych festiwali? Czy piwowarzy domowi zapewnią nową jakość na rynku piwa? Jak poszerzyć wątłą bazę odbiorców rzemiosła w Polsce? O tych i innych tematach rozmawiam z Łukaszem Kierskim (Browar Ziemia Obiecana), Jackiem Materskim (Browar Artezan) oraz Jarkiem Ośką i Michałem Paterem (Browar Zakładowy)!

View the full article

Share this post


Link to post
Share on other sites

W każdym mieście raz w roku jest jakiś festiwal. Zbierać grosik przez ten czas i wydać wówczas na festiwalu na piwa, które ciężko dostać-np. tylko lane i nie żałować-tak ostatnio właśnie zrobiłem, bez ograniczeń, bez wahania i żałowania. Czasem można coś kupić, ale wiedząc, że kraft nie uwarzy tego, co ja chcę-chciałbym, uwarzyć sobie samemu. Tak samo jest w przypadku innych trunków, w niektóre trzeba zainwestować, na inne odżałować grosz, a jeszcze inne samemu wytworzyć. Odkąd przy naszym browarze działa miodosytnia ostatni sklepowy miód pitny kupowałem może z 10-12 lat temu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...