Jump to content
Sign in to follow this  
Fradio

Galaxy Apa

Recommended Posts

 

Hej chciałbym was prosić o sprawdzenie receptury.

 

Recepturę ułożyłem inspirując się grand championem 2017, ale jako że to inny gatunek to i mocno ją pozmieniałem.

Założenie: 10L około 12-12,5blg

   -Pale Ale na Galaxy a jak się uda to druga wersja na nelson sauvignon.

   -Pijalne również przez osoby niewtajemniczone w duże goryczki

   -W miarę gładkie, nie przesadnie wytrawne z karmelowością raczej w dolnym zakresie

12,5Blg 10L

Zasyp:

·         2Kg Pils (85.1%)

·         0,25Kg Płatki owsiane (10.6%)

·         0,1Kg Biscuit (4.3%)

 

Zacieranie:             

·         Cały zasyp do 55°C i podgrzewanie do 64

·         64°C 40min

·         72°C 20min

·         78°C Mash Out

Chmielenie:

60min: 15g Marynka(8%)

5min: 20g Galaxy(15%)

Whirpool: 20g Galaxy(15%)  30min po słodzeniu poniżej 80°C

Chmielenie na cicho: 20g galaxy 3dni.

Fermentacja: Suche us-05 okolice 18°C

 

Co o tym sądzicie? Jeśli chodzi o chmiele i słody mam jeszcze inne więc mogę coś zmienić w razie potrzeby.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...