Jump to content
Sign in to follow this  
Lejtos

Drożdże a cukier

Recommended Posts

Witam. Przychodze z dość moze nietypowym pytaniem. Co sadzicie o dodaniu szczypty cukru bądź glukozy do wody z drożdżami (przed wlaniem do brzeczki)? Miałem sytuację gdzie po dodaniu drożdży no-name nie pojawił sie żaden pęcherzyk chociaż trzymałem je dobre 30min. Dodałem cukier na probe co sie stanie. Po 5 min pojawiła sie pianka. Drożdże tak czy tak wylałem bo nie wiem czy moge je dodac czy lepiej nowe rozrobic tak jak to zresztą zrobilem (te juz mają name :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minut temu, Lejtos napisał:

Witam. Przychodze z dość moze nietypowym pytaniem. Co sadzicie o dodaniu szczypty cukru bądź glukozy do wody z drożdżami (przed wlaniem do brzeczki)? Miałem sytuację gdzie po dodaniu drożdży no-name nie pojawił sie żaden pęcherzyk chociaż trzymałem je dobre 30min. Dodałem cukier na probe co sie stanie. Po 5 min pojawiła sie pianka. Drożdże tak czy tak wylałem bo nie wiem czy moge je dodac czy lepiej nowe rozrobic tak jak to zresztą zrobilem (te juz mają name :D

@Lejtos moim zdaniem nie jest to dobry pomysł. Zerknij tutaj, dowiesz się jak to zrobić poprawnie i jaki jest cel rehydracji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...