Skocz do zawartości

Piwa z Anmar


angasc

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie kochani.

Dostałęm od Ani i Marcina z Anmar-u kilka piwek do degustacji. Nie pierwszy raz zresztą, bo znamy sie od lat. Ale czas zacząć Ich piwka opisywać.

Warka nr 32, z 05/12/2009.

Piwo jasne. Może nie jak słomka, ale jasne. Takie ruskie złoto :)

Zapach typowy dla Ich piw. Sporo estrów, sporo chmielu aromatycznego. Mało zapachów slodowych.

Piana: praktycznie nie stwierdzono zaraz po nalaniu. Po chwili pojawia się niewielki, trwały kożuszek. Drobna, zwarta

Smak: jak zawsze w Anmarze. niby lager, ale w bardzo wyraźnymi nutami alowymi. Jakieś kwiaty, jakieś owoce. Nie jest to czysty lager. Raczej bezstylowiec lagerowo ale'owy. Pachnący, kwiatowy, ale smaczny.

Nasycenie: jak zwykle w Anmarze: nie za wielkie. Oni nie lubia mocno gazowanych piw. I chwała za to. Wystarczające by powiedzieć że to gotowe piwo a nie półprodukt.

Cechą charakterystyczną wszystkich piw Ani i Marcina jest to, że drożdże silnie siedzą na dnie butelki i nie czuć ich w smaku piwa. Przy delikatnym nalewaniu piwko jest klarowne, bez zmętnienia.

Takie typowe piwo z browarów domowych. Z mnóstwem smaków, które nie zawsze są pożądane przy stylowcach, ale tworzą urok bezstylowców. Inne od tych sklepowych, pełniejsze w smaku, pełniejsze w zapachu.

Dla mnie osobiście wadą jest brak czystości smaku, ale jakoś mi to za szczególnie nie przeszkadza.

Miło sie pije takie piwko.

Tomuś.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.