Jump to content
Sign in to follow this  
krwaks

Dzień dobry! Witam z Tychów (tych od "tyskiego")

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich piwowarów!

Mieszkam w Tychach, nawet pracowałem kiedyś w studenckich czasach w Browarach Tyskich: w Książęcym i nieistniejącym już Obywatelskim ale to stare dzieje (Pierwsze Gronie, Karolinka, Jan III, Koźlak).

 

Od lipca 2009 bawiłem się z przeróżnymi puszkami (ze względu na oszczędności czasowe tak długo) a było tego do dzisiaj 33 warki (ponad 1400 butelek).

Czy mogę o sobie w związku z tymi puszkami mówić "piwowar domowy"? :)

W tym czasie przeczytałem prawie wszystkie wątki na wszelkich forach o piwie domowym i chyba nadszedł czas na zacieranie. A z tego co przeczytałem ..... liczy się tylko zacieranie...... :)

Mogę dodać, że "sklepowe" piwa, w tym "tyskie" to po moich piwkach wcale mi (żonie, znajomym) już nie smakują.

Obecnie kompletuję sprzęt i biorę się za "prawdziwe" warzenie.

 

Pozdrawiam i do "usłyszenia"!

 

Rafał

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czesc

zacieraj, zacieraj teorii już dość.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heee, i ja witam,

 

33 warki w dziewięć miesięcy? Szacun!

Bo my na śląsku to lubimy pracować, szczególnie przy tym co lubimy.

 

A czy kolega opisze swoje poczynania? Można choćby zacząć od zacierania.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.