Skocz do zawartości
Pierre Celis

[Blog Dori]Tripel – surowce

Rekomendowane odpowiedzi

Słów kilka o surowcach wykorzystywanych do warzenia belgijskich tripli. Podobnie jak w przypadku wszystkich piw klasztornych najważniejszy jest dobór odpowiedniego szczepu drożdży. WODA Profil wody w warzeniu tripla nie jest czynnikiem, który odgrywa decydującą rolę. W domowym browarze polecam użycie miękkiej wody. W browarach trapistów wykorzystywana jest zazwyczaj właśnie miękka […]

View the full article

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×