Skocz do zawartości

[Blog Dori]Belgian Tripel – historia i charakterystyka


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

Tripel jak na piwo klasztorne nie ma zbyt długiej historii. Pierwsze piwo w tym stylu zostało uwarzone bowiem w 1906 roku przez Henrika Verlindena w jego własnym browarze niedaleko Antwerpi. Verlinden oprócz tego że posiadał swój własny browar był także konsultantem w browarze Westmalle i pomógł braciom klasztornym uwarzyć piwo, […]

View the full article

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.