grizzly 1 Zgłoś Napisano 17 Maj 2018 Witam Mam pytanie odnośnie kegów po coli . Wiem że są z pinlockami i że nie mają zaworów bezpieczenstwa w klapie. Pytanie : 1.Czy ktoś zna może jakiś sposób, jakieś przejściówki? aby przerobić w prosty sposób pinlock na balllock ? Czy te pinlocki można wykrecić z obudowy i wkrecić balllocki jeśli takie się posiada.? Czy rozmiary otworów dla pinlock i balllock są takie same?Pytam bo nigdy nie miałem przyjemności pobawić się tymi kegami. 2.Czy jest może jakiś adapter lub coś podobnego , który by umożliwiał zamontowanie zaworu bezpieczeństwa w klapie po coli , bez spawania? 3.Czy całe klapy mają takie same rozmiary w keg cola i keg pepsi? Tzn czy można do kega coli dać przykrywkę pepsi i zachować szczelność? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pabllo_Lodz 12 Zgłoś Napisano 18 Maj 2018 AD1 - tak http://allegro.pl/cornelius-keg-pepsi-glowice-nowe-ball-lock-9-16-i6801440993.html AD2 - widziałem na us stronie homebrew że są zawory wkręcane z uszczelką. AD3 - to jedno i to samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BretBeermann 74 Zgłoś Napisano 18 Maj 2018 Jak są kegi AEB, mozesz kupić głowice od kolega DAMTRY na piwo.org. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grizzly 1 Zgłoś Napisano 22 Maj 2018 Dzięki serdeczne za odpowiedzi. Mam okazje kupić po coli ale, że nie bawiłem się jeszcze z kegami wolałbym aby był z zaworem bezpieczeństwa :). Jeśli przykrywka rozmiarowo taka sama cola/pepsi to może gdzieś okazyjnie dokupię przykrywkę z zaworem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach